Az idei tanévben második alkalommal találkoztunk a leendő elsőáldozók szüleivel a plébánián. Minden évben a plébánia három találkozót szervez az abban az évben elsőáldozók szüleinek. A lelki délutánok célja, hogy a szülőket is felkészítsük a gyermekek elsőáldozására, hogy ők is tisztába legyenek azzal a ténnyel, hogy milyen fontos döntést hozott meg a család, ill. a gyermekük.  Ezeken a találkozókon barátságos légkörben beszélgetünk el  a szülőkkel arról, hogy többek között mi az ő szerepük, mi az ő feladatuk ezen az úton, melyen gyermekük elindult. Minden alkalommal fontosnak tartjuk azt kihangsúlyozni, hogy ez egy közös döntés és közös út kell, hogy legyen a család részéről. Célunk, hogy a megfelelő információk átadása mellett, időt szakítsunk olyan témákra is, mint az imádság, a keresztelő, az istenkép.

Szombat délután kettő órakor kezdődött a program közös imádsággal és együttléttel a templomban. Miután Ferenc atya köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, közösen imádkoztak a szülők gyermekeikért és kérték Isten áldását és vezetését. Ezt követően a gyerekeket külön program várta a közösségi házban, ahol filmnézés és játékos programok keretében ismerkedtek a rájuk váró feladatokkal. A szülők a hittanteremben előadásokat hallgattak meg ill. tanácsokat kaptak gyermekük lelki vezetésével kapcsolatban. A z előadásokat kiscsoportos beszélgetések követték, ill. más olyan feladatok, amelyek segítettek a szülőknek is felidézni, milyen volt az, amikor ők készültek erre a szentségfelvételre. Jó hangulatú, nyitott beszélgetések, őszinte, komoly megszólalások jellemezték a délutánt. A szünetben süteménnyel és kávéval kedveskedtünk a jelenlévőknek, melyeket hagyományosan, az előző évben elsőáldozó gyerekek szülei készítettek a számukra.

Az atyák és a plébánia hitoktatói által szervezett program áprilisban folytatódik a harmadik találkozóval, ahol további témákban fogunk előadásokat és beszélgetéseket szervezni. Bízunk abban, hogy nem csak az érdeklődés növekszik a program iránt, hanem a találkozókon megfogalmazódott imák és kérések is célba érnek és a közel 30 elsőáldozó gyermek és családja, aktív tagja marad a kertvárosi Szt. Erzsébet plébánia népes közösségének.

 

Free Joomla Lightbox Gallery