Március 10-én a Házas Hétvége közösség Pécsi Régiója tartotta keresztútját plébániánkon. A keresztutat Rosner Zsolt atya vezette. Az állomásokon egy egy közösségi tag olvasta az elmélkedéseket. A zenei szolgálatot is a közösség egyik családja adta. A keresztút után a Házas Hétvégések is részt vettek a szombat esti szentmisén.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Free Joomla Lightbox Gallery

Hipp-hipp-hurrrááááá!!!!!!! Újra eljött a farsangi idő és az izgalommal teli jelmezkeresés és -gyártás, majd pedig belebújás ideje. Január 13-án du. 3-ra érkeztek a mosolygós arcú, vidám gyerekek, megannyi különféle maskarát magukra öltve: láthattunk katicát, tündérkét, herceget, menyasszonyt-vőlegényt, de még felnőtt tigrist és békakirály-párt is – a jelmezek nagy-nagy kreativitásról árulkodtak. A népes gyerekhad örömmel táncolt labdával, majd seprűvel, és tanultak is táncolni. Majd még ennél is nagyobb lelkesedéssel fogadták a Star Wars szereplőit, ujjongva állták őket körül és fotózkodtak velük. A közel száz gyermek igen önfeledt, vidám órákat töltött a Testvérvárosok Terei iskolában, bőséges rájátszással: nem akarták volna abbahagyni a mulatozást.
A továbbiakban a plébániai farsang a felnőttek estéjével folytatódott, bár kevesebb jelmezzel: e téren nem volt vállalkozókészség. Annál nagyobb volt viszont a hasonlóan népes tábor vidámsága, köszönhetően a sok-sok nevettető jelenetnek is, amilyenek a kertvárosi rádió hírei, vagy a mindentudó számítógépes adatbázis ismeretei voltak. De részünk lehetetett mindenkit megmozgató néptáncban, amint tombolák nyújtotta örömökben is.
Köszönet a lehetőségért, a vidám percekért, és a sok-sok résztvevőért, legyen az felnőtt vagy gyerek, beleértve a sok-sok kisovist is. Reméljük, mindenki jól érezte magát, és hogy jövőre újra együtt faarsangolhatunk.

Free Joomla Lightbox Gallery

Plébániánk október végén Árpád-házi Szent Erzsébet életéhez kapcsolódó rajzpályázatot hirdetett meg, elsősorban iskolás diákok számára.

Öröm volt látni, hogy ennyire szép és gondolatteljes munkák születtek a gyerekek kezéből. Az 55 pályamunka változatos technikával készült: a hangulatos színekben gyönyörködtető rajz és festés technikától egészen a makett, montázs, ragasztás módszertől a képregényszerű érdekes füzetig bezárólag.

Nagyon szeretetteljes, gondos és kreatív munkák közt nehéz volt a választás, végül a három legjobbnak ítélt külön jutalomban is részesült. Figyelembe vettük a művek gondolati, keresztény tartalmát, a kidolgozottság minőségét és a kompozíció egyediségét. Minden pályamunka templomunk búcsúján került kiállításra.

Free Joomla Lightbox Gallery

Hittanosaink a Szent Erzsébeti búcsúnk kapcsán meglátogatták a Pécsi Bazilikát. Hitoktatóink és az Egyházmegyei Látogatásszervezők jóvoltából a "templomtúra" nagyon izgalmas, és érdekes volt gyermekeink számára. Olyan dolgokat, növényeket, állatokat kellett megkeresniük, amelyhez még a zseblámpára is szükség volt. Ezért nevezték ezt Zseblámpás túrának. A Bazilika történetén, szerkezetén, festésén kívül sok-sok információhoz, és élményhez jutottak gyermekeink, és természetesen az őket kísérő szülők.
Az, hogy csak a gyermekek száma bőven meghaladta a fél százat, és hozzá a kísérők akkor tűnt nehezebben kezelhetőnek, amikor a tornyot megmásztuk. A toronyépítők nem ekkora létszámra tervezték a tornyot. Nagy élmény volt a harangokat közelről megnézni.
Úgy gondolom, hogy mindannyian élményben és ismeretben is gazdagodtunk, és a templomon keresztül, a Jóistenhez is közelebb jutottunk.

November 18-án részt vettünk egy izgalmas kiránduláson a Székesegyházban. Vezetőnk elmagyarázta, hogy hívják a templom különböző részeit. Először a kápolnákat néztük meg. Nagyon tetszett az a feladat, amikor állatok képeit kellett megkeresni a templom falain és a domborműveken, zseblámpát is használhattunk. A nagyobbaknak a  festményeket kellett értelmezniük, hogy mit ábrázolnak. Az Altemplomban a Székesegyház kicsinyített mását is megnézhettük, itt található Janus Pannonius sírja is. A harangtoronyba is fel lehetett menni, ahonnan gyönyörű volt a kilátás. A program zárásaként egy filmet néztünk meg a Pécsi Egyházmegyéről. Jól éreztük magunkat, hasznosnak találtuk a programot. Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget.

Pernecker Dávid 6.oszt.
Pernecker Dorina 2.oszt.

 

Free Joomla Lightbox Gallery