"Getto József tervezte. Centrális elrendezésű, plasztikus formájú modern épület. Zárt falai többszörösen megtört csigavonalat követve középen toronyszerű kiemelkedéssé növekednek. Középen a dobogóval emelt oltárt félkörívben veszik körül a padok.
A három különböző síkban fekvő födémet acél tartórácsszerkezettel alátámasztott betongerendák tartják. A különböző magasságban lévő ablakokból és a bejárat üvegfalán át terén átjárja a fény. Kertészfi Ágnes és Bicsár Vendel készítette a tabernákulumot. A Getto Tamás tervezte gyóntatószék, és a papi székek feketére pácolt vörösfenyőből készültek. A karzat geometrikus, a világ teremtését ábrázoló reliefjét Erdős János készítette. A padlózat tardosi vörös márvány"
Pécs Lexikon (főszerkesztő: Romváry Ferenc) Pécs, 2010. II/143
 
A gyönyörű modern templom 1977-1981 között épült Dr. Cserháti József akkori pécsi püspök kezdeményezésére. Ő azt az információt kapta, hogy Pécs városa ebbe az irányba fog terjeszkedni. Mint előrelátó ember, úgy gondolta, mire "ideér" a város, itt már találjon templomot. Tekintettel arra, hogy e telek az egyházközségé volt, 1977-ben megbízta Gettó József Ybl díjas építészt, hogy e helyre tervezzen templomot. 1978-ban megtörtént az alapkőletétel, és 1981. jún. 27- én, Szent László ünnepén a templomszentelés "Az épület, amely szoborként trónol a völgyben meghúzódó házak felett, a szocialista Magyarország szakrális építészetének kiemelkedő példája. Terveit Cserháti József pécsi megyéspüspök felkérésére készítette Getto József az egyházközség tulajdonában levő telekre. Az alaprajz konkáv hétszög: a templom egyetlen, tört csigavonalban önmagába forduló és felmagasodó fal köré szerveződik. A belső teret fedő három, fémszerkezetes tetőelem csak a völgy, azaz a bejárat felől látható: minden más nézetből az épület fehér falak nyílás nélküli, várszerű tömege. A fal legalacsonyabb pontján, az üvegfallal megnyitott véghomlokzaton nyílik a bejárat. Belépve balra, a torony tövében áll az oltár, a hajó belső, nagyobb belmagasságú részében pedig karzat található, amelynek mellvédjét Erdős Jánosnak a világ teremtését ábrázoló domborműsorozata díszíti." A kórus mellvédjét Erdős János 32nm-es relief-sorozata díszíti, mely a világ teremtését ábrázolja. A gyönyörű üveg és fém szentségtartó (tabernákulum) Kertészfi Ágnes és Bicsár Vendel remekműve.